COATING

voor ultieme glans en bescherming tegen invloeden van buitenaf. 

TYPE COATING

Nanocoating, glascoating, keramische/ceramic coating… Zie je door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk. We informeren je graag over de ins & outs, alvorens we je over onze opties te vertellen. 

OORSPRONG

Na het polijsten van de lak van een auto, bijvoorbeeld bij een detailing-behandeling, staan de poriën van de lak open. Deze poriën moeten – na afronding van de polijstbehandeling – gevuld worden met een lakverzegeling, om de lak af te sluiten en vuil geen kans te geven.

De verzegeling – het woord zegt het al – zorgt zo voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd accentueert het ook de glans die met de polijstbehandeling omhoog gehaald is. Van oudsher is een wax de bekendste lakverzegeling. Deze wordt nog steeds veel gebruikt: een kwalitatief hoogstaande wax biedt immers prachtige glans en sluit de lak af. De keerzijde: een wax verliest haar effect vrij snel, omdat de substantie zacht is en daarmee minder bestand tegen wrijving.

COATING

Vanuit de behoefte om betere bescherming te bieden, is coating ontstaan. Simpel gezegd zorgt het voor een beschermlaag over de lak, die hard van aard is. Hierdoor is coating beter bestand voor invloeden van buitenaf dan bijvoorbeeld een wax. Coating fungeert zo als duurzame lakverzegeling, die ervoor zorgt dat je lange tijd plezier hebt van het resultaat van een detailing-behandeling.

De ervaring leert ons dat iedere (kwalitatieve) coating daarnaast unieke eigenschappen heeft. De één excelleert in chemische resistentie, de ander richt zich meer op maximale glans, een volgende is ontwikkeld met het oog op krasbestendigheid. Om deze verschillende effecten te bewerkstelligen, wordt gebruik gemaakt van verschillende bestanddelen, wat leidt tot verschillende benamingen.

HET BELANGRIJKSTE BESTANDDEEL

Het belangrijkste bestanddeel voor een subliem eindresultaat, zit in onze ogen echter niet in de coating. Hoewel het een prachtig product is, staat of valt het resultaat met het werk wat vóór het aanbrengen van de coating is verricht. Coating haalt namelijk alles wat daaronder zit extreem omhoog. Je wil geen krassen of oneffenheden zien, maar glans! Een uitgebreid detailingsproces is dan ook onmisbaar om tot een perfect eindresultaat te komen.

Ons advies: staar je niet blind op het merk coating, maar kies voor een bedrijf dat excelleert in haar kennis en kunde in het detailingsproces. Het is een investering, maar alleen met de juiste voorbewerking wordt het maximale resultaat bereikt. We zien regelmatig auto’s die gecoat zijn voor bodemprijzen, maar qua kwaliteit flink te wensen overlaten. Daarom is ons advies: doe het goed of doe het niet.

ONS COATINGSPROCES

Bij ons gaat iedere coating gepaard met detailing, zowel bij gebruikte als nieuwe auto’s. Alleen zo kunnen we je maximale kwaliteit bieden.

Na een uitgebreide reiniging, starten we het proces met een grondige lakcorrectie. In één van onze Detailing Area’s brengen we de lak terug naar de best mogelijke staat. Dit is het meest arbeidsintensieve onderdeel van het proces; hier worden de meeste uren gemaakt.

Wanneer de lak in haar eer is hersteld, wordt de auto volledig stofvrij gemaakt en verplaatst naar onze afgesloten, stofvrije Coating Area. Hier brengen we de coating in twee lagen aan en laten we de lak uitharden; eerst onder invloed van infrarood lampen, daarna simpelweg door deze urenlang te laten rusten.

We zijn gecertificeerd aanbieder van verschillende hoogwaardige coatingen & bekijken aan de hand van je wensen en verwachtingen welke in jouw geval het meest geschikt is.

De arbeidsintensiviteit van het detailingsproces is bij een nieuwe auto uiteraard lager, waardoor de investering ook een wat lager is. Het loont dus om nog voordat je de auto bij de dealer ophaalt een coating te laten zetten. Direct na aflevering is natuurlijk ook een optie. Klik hier voor meer informatie over nieuwe auto’s.

In de regel neemt het gehele proces 5 werkdagen in beslag, uitzonderingen daargelaten. Indien gewenst is vervangend vervoer uiteraard beschikbaar.

DE VOORDELEN

 • Indrukwekkend glans– en spiegeleffect
 • Chemische resistentie: sterkte resistentie tegen chemicaliën
 • Langdurige bescherming tegen invloeden van buitenaf
 • Krasbestendiger (coating voorkomt geen diepe krassen)
 • Extreem heldere en intensieve lakkleur
 • Makkelijk schoon te houden door de waterafstotende (hydrofobe) werking van coating
 • De auto blijft langer schoon & is eenvoudig te reinigen
 • Bij goed onderhoud een jarenlange levensduur

DE OPTIES

Hoewel je waarschijnlijk alleen aan het lakwerk denkt, zijn er veel meer onderdelen van de auto die we kunnen coaten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ramen
 • Remklauwen
 • Velgen
 • Kunststof delen
 • Lederen bekleding

AFTERCARE

Coating laten zetten? Goede keus: je zult er jaren plezier van hebben. Zorg wel dat je er op de juiste manier mee omgaat:

 • Was de auto bij voorkeur met de hand. Indien gewenst leggen we je precies uit hoe je dit zelf kan doen met behulp van de juiste producten, maar je kunt het uiteraard ook door een van onze specialisten laten doen. Via de button onderaan plan je gemakkelijk je handwas in.
 • We adviseren je om jaarlijks terug te komen met de auto voor een check-up. We brengen de coating weer op sterkte en lopen de auto rondom na, zodat je lang plezier houdt van de behandeling. Je krijgt hier na een jaar automatisch een uitnodiging voor.

Goed om te weten: de deur staat altijd voor je open, ook nadat de behandeling is uitgevoerd. Schroom niet om contact op te nemen bij vragen of onduidelijkheden, we helpen je graag.

INTAKE

Voordat we een behandeling inplannen, vragen we je om langs te komen met de betreffende auto. Enerzijds omdat het essentieel is voor de uiteindelijke behandeling: iedere auto verschilt immers in staat, type lak en soort oneffenheden. Anderzijds maken we graag persoonlijk kennis, zodat we je wensen & verwachtingen kunnen bespreken onder het genot van een (goede) kop koffie. We leggen je – vrijblijvend – de opties met bijbehorende prijzen voor & je krijgt een indruk van het bedrijf als geheel. Zo hopen we je uiteindelijk met een stralende auto én goed gevoel de weg op te sturen.

Niet in de gelegenheid om met de auto aan te komen, bijvoorbeeld omdat het een exclusief model betreft waarvan de kilometers tellen? Neem gerust contact met ons op, dan voeren we de intake indien gewenst op locatie uit. Gaat het om een nieuwe auto die nog niet geleverd is? Dan nodigen we je graag zonder auto uit om de mogelijkheden te bespreken.

Na afloop van de intake krijg je – indien gewenst – een vrijblijvende offerte via de mail, zodat je alle opties nog eens rustig kunt doornemen.

Intake plannen? Klik op onderstaande button.