DETAILING

gebruikte auto’s

SPECIALISME

Heeft de glans van je auto plaatsgemaakt voor krassen en oneffenheden? Dan is detailing het eerste waar wij aan denken.

Wij zijn specialist in het herstellen, optimaliseren & beschermen van auto’s. Het vak detailing is hier een groot onderdeel van. Hieronder verstaan we alle activiteiten die nodig zijn om de lak van je auto tot in de puntjes in zijn eer te herstellen. Sterker nog: vaak gaat het verder dan in zijn eer herstellen. Lees hier waarom we het ook wel over “beter dan nieuw” hebben.

ACHTERGROND

De lak van bijna iedere (hedendaagse) auto is opgebouwd uit 3 lagen (van binnen naar buiten): een primer, een kleurlak en een blanke lak. Voor ons zijn vooral de laatste 2 van belang. De kleurlak zorgt – vanzelfsprekend – voor de kleur van je auto. De blanke lak is een transparante laag die zowel voor bescherming als voor glans zorgt.

Een lak loopt in haar levensloop door verschillende factoren de nodige oneffenheden op. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Algehele dofheid
  • Algemene krasvorming
  • Hologrammen (krassen door incorrect polijsten)
  • Swirls (de “spinnenwebben” die in zonlicht zichtbaar worden)

Zolang deze oneffenheden zich in de blanke lak bevinden, zijn ze door middel van detailing te verhelpen.

HET PROCES

Na het inventariseren van wat de lak nodig heeft, starten we met de lakcorrectie. We gebruiken verschillende polijstmachines, methodes & materialen om de blanke lak weer glanzend en strak te krijgen, waardoor de auto als nooit tevoren tot haar recht komt.

Dit is een arbeidsintensief proces. In de meeste gevallen voeren we een driestaps polijstbehandeling uit: dit houdt in dat we de lak drie keer volledig rondom polijsten, steeds met een andere methode. Op deze manier kunnen we maximale glans behalen, voordat er bescherming wordt aangebracht in de vorm van wax, coating of PPF.

Naast hoogwaardig materiaal, beschikken we ook over rijk uitgeruste Detailing Area’s. Deze zijn zo ingericht dat we de werkelijke staat van de lak goed kunnen zien & daardoor ook perfect kunnen optimaliseren.

DISCLAIMER

We werken graag tot in detail om het best mogelijke resultaat te leveren. Hier bestaan uiteraard verschillende gradaties in. Zoveel mensen, zoveel wensen. 

Goed om te weten: deze behandelingen ontstijgen wat in de volksmond “autopoetsen” genoemd wordt. Detailing is een specialisme an sich dat met recht onder exclusieve autoverzorging valt.

Onze detailers zijn uitvoerig opgeleid, hebben jarenlange ervaring en volgen regelmatig bijscholing om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Deze kennis stelt ons in staat om altijd de beste kwaliteit te leveren. De echte liefhebber kan dan ook zijn hart ophalen!

INTAKE

Voordat we een behandeling inplannen, vragen we je altijd om langs te komen met de betreffende auto. Enerzijds omdat het essentieel is voor de uiteindelijke behandeling: iedere auto verschilt immers in staat, type lak en soort oneffenheden. Anderzijds maken we graag persoonlijk kennis, zodat we je wensen & verwachtingen kunnen bespreken onder het genot van een (goede) kop koffie. We leggen je – vrijblijvend – de opties met bijbehorende prijzen voor & je krijgt tegelijkertijd een indruk van het bedrijf als geheel. Zo hopen we je uiteindelijk met een stralende auto én goed gevoel de weg op te sturen. Na afloop van de intake krijg je – indien gewenst – een vrijblijvende offerte via de mail, zodat je alle opties nog eens rustig kunt doornemen.

Niet in de gelegenheid om met de auto aan te komen, bijvoorbeeld omdat het een exclusief model betreft waarvan de kilometers tellen? Neem gerust contact met ons op, dan voeren we de intake indien gewenst op locatie uit.

Intake plannen? Klik op onderstaande button.